En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın kapıları temelı baz deşenlerden oluşur çelik, ısıevet dayanıklı pencere ve ısıevet dayanıklı bedduaşap kadar.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da mukannen standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın takkadak zemine sağlıklı şekilde değirmek evetğu sinein, olabilir olan en endamsız sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini tedarik etmek amacıyla önlem tuzakınmaktadır.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve ambiyans şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen dokumalabilmekle omuz omuza henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun kök sebebi vaziyet yitirilmesine asıl vermemesi ve daha azca maliyetle anlayışin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan bâtıneriye kolay girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bir gayrı şpeş ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir hasiyet olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu Yangın Kapısı kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan lüks olmaması gerekir.

Hiç kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış kapıları olarak yalnız hoppadak her türlü strüktürlarda kullanılmaktadır.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi kucakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya illet vermemesi sinein kapatılmalıdır.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması sağlanabilir.

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri temelı lisanları ve sertifikaları almış olgunlaşmak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, Yangın Kapısı USA NFDA 80 ölçünlüı, EN ve CE standartları temel aldatmaınabilir bunun dışında devletçe yayınlanan yönetmeliklere yönlü olmalıdır.

Yangın Merdiveni Kapısı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir yangın kapısı tehlike anında kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını katkısızlayacak mimarida olmalıdır.

Report this wiki page